Tüm mp3 player fırsatları için tıklayın !

<

4.Sınıf Matematik Test Soruları – Çözümlü Sorular


Sponsorlu Baglantilar

Tüm oto müzik sistemi fırsatları için tıklayın !

1-Aşağıdaki kümelerden kaç tanesi denktir?

M=1,2 N=t,y P=a,b K=a,b,c T=1,3,5,7

A)5 B)4 C)3 D)2


2-ardışık üç çift sayının toplamı 66 ise en büyük sayı kaçtır??

A)20 B)22 C)24 D)26


3-8 tane sayma sayısının toplamı 21 ise bu sayılardan en fazla kaç tanesi aynı olabilir?

A) 3 B)4 C)6 D)7

 

4- Düzgün altıgen şeklindeki bir tarlanın bir kenarı 6 m ise ,bu tarlanın çevresi kaç m’dir?

A)360 m B)36 cm C)36 m D)360cm


5- Aşağıdaki kesir sayılarından hangisi kesrine denktir?

Sponsorlu Baglantilar

Tüm kadın aksesuar fırsatları için tıklayın !

A) B) C) D)


6-Firdevs parasının3/5’ini harcadı. Kalan parasının yarısına bir kalem aldı.Kalem 175.000 lira ise Firdevs’in parasının tamamı kaç liradır?

A)350.000 B)525.000 C)875.000 D)700.000


7- Bir saatin 3/5’i kaç dakikadır?

A)60 B)48 C)36 D)24


8-Hangi sayıya 6’nın 9 katı eklenirse 132 olur?

A)77 B)76 C)78 D)79


9-İki sayının farkı 1320, biri diğerinin 7 katı olduğuna göre sayılardan büyük olanı kaçtır?

A)1100 B)1200 C)1420 D)1540


10-Baba ile kızının yaşları toplamı 52’dir. Kız 14 yaşında ise babası 7 yıl sonra kaç yaşında olacaktır ?

A)38 B)45 C)47l D)44


Yanıt anahtarı: 1-C , 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-C , 8-C , 9-D , 10-B

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4.Sınıf Matematik Test Soruları – Çözümlü Sorular ile Benzer Yazılar:

Paylas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
25 Ocak 2010 Saat : 9:06

4.Sınıf Matematik Test Soruları – Çözümlü Sorular Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

Yorum yapmak için giriş yapmak zorundasın. Gİriş

Tüm erkek giyim modası fırsatları için tıklayın !

içerik